Hoe verveling op uw loopband voorkomen?

By | 29 oktober 2015

Ongeacht of u zelf over een loopband beschikt of gebruik maakt van een fitnesscentrum, wordt rennen op een loopband na een tijdje erg saai. Daar zijn zelfs doorgewinterde joggers het over eens. Toch zijn er een aantal tips die u kan uitproberen om uw training zo aangenaam of competitief mogelijk te maken.

loopband saai

Nodig een vriend of vriendin uit

Als u een trainingspartner hebt, gaan de sessies beslist vlugger vooruit. Kies twee loopbanden die naast elkaar staan in het fitnesscentrum, zodat jullie elkaar kunnen aanmoedigen als het wat minder gaat of afleiden van de vermoeidheid met een leuk gesprek. Omdat beide loopbanden makkelijk op een verschillend ritme kunnen ingesteld worden, biedt dit ook de mogelijkheid om een trainingspartner te kiezen waar je buitenshuis niet mee samen zou kunnen lopen.

Zorg voor de nodige variatie…

Intervaltrainingen zorgen niet alleen voor een beetje afwisseling, het is ook de perfecte manier om uw conditie op te bouwen. Wissel een aantal minuten lopen af met wandelen of snelwandelen en vergeet vooral de opwarming en afkoeling niet. Als u na een tijdje een beetje fitter bent, kunt u de wandelfase vervangen door een lichte jog.

Een ander soort intervaltraining die u kunt uitproberen, is een afwisseling tussen aerobische training op de loopband en krachttraining op de verschillende gewichtstoestellen. Wissel vijf minuten lopen af met twee minuten gewichtstraining en mik op vier zulke intervaltrainingen in totaal.

Wanneer u traint op een loopband, heeft u geen last van ongewenste afleidingen, zoals verkeer, tegengangers of andere obstakels op de weg. U kunt dus rustig uw gedachten op nul zetten en zich volledig concentreren op uw ademhaling en loopritme. Dit zorgt voor een relaxte, meditatieve toestand, waarin u de stress van het alledaagse leven volledig van zich af kunt laten glijden.

Als ook dit te saai wordt of u moeite hebt uw gedachten te verzetten, kunt u de buitenwereld misschien vergeten met een streepje muziek. De juiste liedjes kunnen niet alleen uw motivatie verhogen, maar er eveneens voor zorgen dat de tijd sneller vooruitgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *