Tweedehands loopband de voor- en nadelen

By | 29 oktober 2015

tweedehands loopbandIn deze tijden van economische crisis, waarin alles steeds duurder wordt, is een loopband eerder een luxe-aankoop. Het heeft dus zeker zin om naar een goedkoper alternatief, zoals een tweedehands loopband, uit te kijken. Tweedehands loopbanden beschikken over dezelfde voordelen en mogelijkheden als gloednieuwe toestellen, maar zijn te verkregen aan de helft van de prijs. Toch zijn er aan de aanschaf van een tweedehands toestel ook nadelen verbonden. Leer nu hoe u deze minder attractieve eigenschappen kunt afwegen tegenover de prijs van een gebruikt toestel.

Tweedehands loopband de voordelen

Een gebruikt toestel heeft dezelfde functies en mogelijkheden als een gloednieuwe loopband en is daarenboven beschikbaar aan een extra voordelige prijs. Sommige modellen kosten wel 70% minder dan de originele winkelprijs. U koopt dus net hetzelfde toestel en bespaart tegelijkertijd heel wat geld.

Nadelen van een tweedehands loopband

Een mogelijk nadeel van gebruikte loopbanden is dat een dergelijk fitnesstoestel door frequent gebruik heel wat aan kwaliteit moet inboeten. U moet er dus op rekenen dat de prestaties van een tweedehands toestel niet helemaal gelijk zullen zijn aan die van een gloednieuw toestel. Hoe goedkoop de loopband dus ook is, test hem altijd even uit om te vermijden dat u een toestel van slechte kwaliteit koopt.

Ook met de garantie op een tweedehands toestel moet u oppassen. Het zou kunnen dat de garantie verlopen is of enkel kan gebruikt worden door de originele eigenaar. Indien dit het geval is, moet er zich van bewust zijn dat eventuele reparaties of vervangstukken een boel extra geld zullen kosten.

Hoe vindt u tweedehands loopbanden van hoge kwaliteit

Voor kwaliteitsvolle en goedkope tweedehands loopbanden, kunt u het best eens een kijkje nemen op een paar online marktplaatsen, zoals Ebay. Een producent of herverdeler heeft meestal enkel gloednieuwe modellen op voorraad. U kunt daarom beter terecht bij privépersonen, waarmee u ook nog eens eventueel kunt onderhandelen. Bekijk zeker een aantal verschillende opties, voor u uw definitieve keuze maakt. Omwille van de lage prijs, kunt u het best een kwaliteitsmodel kiezen dat nog lang zal kunnen meegaan. Koop dus, indien mogelijk, een toestel dat minder dan één jaar oud is.

Hoe koopt u tweedehands toestellen op Ebay

Als u nog maar weinig Ebay-ervaring hebt, zijn hier een paar tips om vergissingen te vermijden wanneer u er een loopband koopt.

Lees aandachtig de advertentie. Sommige Ebay-consumenten schaffen zich dure aankopen aan, zonder eerst de bijbehorende advertentie grondig te lezen. Vaak zijn ze zich niet bewust van de hoge porto-, BTW- of invoerskosten. Velen besluiten toch het toestel te kopen in een impulsieve bui en hebben daar later spijt van. Zorg er dus voor dat u volledig op de hoogte bent van alle bijbehorende kosten, de lever- en betaalmethoden en andere belangrijke informatie.

Leer meer over de verkoper. Zelfs tweedehands loopbanden kosten vaak een behoorlijke som geld en dat geef je toch niet zomaar aan de eerste de beste! Controleer altijd de beoordelingen van andere Ebay-gebruikers. Zo komt u het snelst te weten of een specifieke verkoper betrouwbaar is of niet.

Wees niet bang om vragen te stellen. Een groot nadeel van online aankopen is dat u de goederen nooit op voorhand te zien krijgt. Het is dus uiterst belangrijk zoveel mogelijk vragen te stellen, zodat u precies weet hoe het toestel eruit ziet en wat voor capaciteiten en kwaliteiten het heeft. Zo voorkomt u dat u bij de ontvangst van het toestel voor verrassingen komt te staan.

Ter Conclusie: Hoewel tweedehands loopbanden u een hele hoop geld kunnen besparen, zijn er ook een aantal risico’s mee verbonden. Weeg dus uw opties op voorhand tegen elkaar af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *