Motivatietips voor lopers en joggers

By | 29 oktober 2015

jogger in natuurHoe langer u aan uw conditie probeert te werken, hoe moeilijker het meestal wordt om uzelf te blijven motiveren. Deze motivatie is echter minstens even belangrijk als een doeltreffend trainingsschema. De volgende tips kunnen u daarbij eventueel helpen.

Geef uzelf een beloning

Beloon uzelf af en toe met wat nieuwe kledij, een massage of een schoonheidsbehandeling. Zo’n klein cadeautje geeft u weer frisse moed en meer energie voor de volgende trainingssessies.

Praat met anderen

Als u weinig motivatie hebt of bang bent om met uw conditietraining te beginnen, kan het misschien helpen om met andere sporters daarover te spreken. Online forums of vrienden die ook lopen of fitnessen, kunnen eventueel wat ideeën aankaarten of motivatietips geven. Zij hebben vast ook wel eens een gelijkaardige ‘luie periode’ doorgemaakt.

‘Alles of niets’ bestaat niet

Ook als u weinig tijd heeft voor uw conditietraining, is een korte workout nog altijd beter dan helemaal geen. Een halfuurtje joggen of 20 minuten krachttraining verbrandt ook al heel wat energie en u zal er zich mentaal veel beter bij voelen.

Vergeet de gezondheidsvoordelen niet

Indien u uw conditie wilt verbeteren, vindt u het vast ook belangrijk dat u er beter gaat uitzien en u zich fitter voelt. Ga dus regelmatig op doktersafspraak om uzelf eraan te herinneren dat uw gezondheid en gewicht erop vooruitgaan. Wees blij dat u meer energie hebt dan ooit tevoren en dat u een natuurlijke manier gevonden hebt om stress tegen te gaan.

Loop met vrienden

Als u met een loopclub of een groepje vrienden samen loopt, gaat uw motivatie er sowieso op vooruit. Onderschat vooral dit sociale aspect van conditietraining niet.

Doe het rustig aan

Om voordelen uit uw trainingsschema te halen, moet de boog niet altijd gespannen staan. Ook als u een keer geen tijd heeft vanwege familiale problemen of werkomstandigheden, hoeft dit nog geen ramp te zijn. Ook als u daardoor uw dagdagelijkse trainingsschema in de war moet gooien, doet dit niets af aan uw huidige conditie. Vergeet nooit dat gemiste dagen altijd ingehaald kunnen worden.

Houd een duidelijk doel voor ogen

Of u nu traint voor korte afstanden of voor een halve marathon, hou dit doel voortdurend voor ogen en spreek erover met familie, collega’s en vrienden. Maak twee kopies van uw trainingsschema voor thuis en op het werk en hang ze op een duidelijk zichtbare plaats thuis op.

Veel plezier!

Daar gaat het eigenlijk vooral om. Door conditietraining zou u de dagdagelijkse stress van u af moeten kunnen zetten en genieten van uw herwonnen energie. Plezier maken is dus de boodschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *