Waarom kiezen voor een loopband ?

By | 29 oktober 2015

Joggen of lopen in de buitenlucht is ongetwijfeld één van de beste methoden van aerobische conditietraining. Rennen op een loopband is echter bijna net zo effectief en biedt daarenboven een aantal unieke voordelen.

loopband met loper

Gemak en comfort

Met een loopband wordt uw conditietraining makkelijker en aangenamer. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over slecht weer, zoals regen, sneeuw of vrieskoude. Ook als het buiten te heet is om zich in te spannen, hoeft u uw trainingsschema niet in de war te gooien. Een loopband zorgt ervoor dat u elke keer weer kan trainen in de juiste temperatuur en op eender welk moment van de dag, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de juiste kledij. Zelfs met een baby of kleine kinderen in huis kan u rustig verder trainen zonder handenvol geld te spenderen aan een kinderoppas.

Makkelijk en veilig

Joggen in een stedelijke omgeving kan best gevaarlijk zijn. U moet niet enkel iedere keer weer uw loopritme aanpassen aan verkeerslichten of tegengangers, maar ook oppassen voor blessures door obstakels op de weg. Vooral ’s nachts of ’s avonds bent u als jogger een mogelijk slachtoffer van dieven of andere misdadigers. Een loopband in uw eigen huis is dus duidelijk een veiliger alternatief.

Rennen op asfalt of beton kan ook op lange duur uw voeten en knieën beschadigen. De zachte, effen ondergrond van loopbanden, daarentegen, zorgt voor een betere schokabsorbering, waardoor u minder kans maakt op blessures en uw lichaam in top-conditie blijft.

Omstandigheden simuleren

Indien u traint voor een specifiek evenement of zelfs een race in het buitenland, kunt u de instellingen van uw loopband en uw omgeving makkelijk aanpassen. Zelfs als u in een koud klimaat woont, kunt u uw termostaat instellen om te trainen in warme temperaturen. Als u op het platteland of in de stad woont, maar traint voor een race in een bergachtige omgeving, kunt u de hellingsgraad van de loopband verhogen om zo de juiste omstandigheden te creëren.

Een even loopritme

Zelfs op een landelijke weg zonder obstakels is het niet altijd even eenvoudig hetzelfde loopritme aan te houden. Met een loopband kunt u echter uw loopritme en –afstand voortdurend in de gaten houden. Zo krijgt u telkens weer een efficiënte workout, zonder dat u uitgeblust geraakt voor u goed en wel begonnen bent.

Afleidingen zijn welkom

Trainen is altijd makkelijker als u zich ondertussen op iets anders kunt concentreren. Met een loopband kunt u tijdens het lopen TV kijken, naar muziek luisteren of zelfs de krant lezen – allemaal dingen die, als u buitenshuis loopt, erg gevaarlijk kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *