Loopband kopen ? Waar moet je op letten.

By | 29 oktober 2015

U wilt een loopband kopen ? Om de beste en goedkoopste loopband te vinden, is er vooraf heel wat onderzoek nodig. In het algemeen blijven sportliefhebbers een loopband langer gebruiken dan eender welk ander fitnesstoestel en ook sessies op de loopband duren gemiddeld langer dan bij andere soorten trainingen. Een loopband is, met andere woorden, een investering en dus is enkel het beste goed genoeg.

Hoeveel een loopband kopen kost ?

Loopbanden zijn verkrijgbaar in drie verschillende prijscategorieën: goedkoop (€380-1150), gemiddelde prijsklasse (€1150-2300) en hoge kwaliteit (€2300 of meer). Bepaal op voorhand uw budget en zorg ervoor dat u het beste toestel binnen uw prijscategorie koopt, zodat u waar voor uw geld krijgt. Mis ook de vele koopjes en solden niet.

Hoe zit het met paardenkracht?loopband

Bij een loopband krijgt vooral de motor het te verduren, dus een stevige en krachtige motor is absoluut noodzakelijk. Om het aantal paardenkracht van de loopband te bepalen, moet u vooral kijken naar de “continuous-duty” paardenkracht, die idealiter tussen 1,5 en 2,5 PK zou moeten liggen. De zogenaamde “peak-duty” and “treadmill-duty” zijn minder belangrijk. Kies voor een DC- of Direct Current-motor als minder lawaaierig alternatief en zorg ervoor dat het toestel minstens één jaar garantie heeft.

Hoe kan u stabiliteit en betrouwbaarheid testen?

Koop nooit een loopband alvorens hem eerst uit te testen, eventueel met fitnesskledij aan. Controleer vooral of de leuningen stevig genoeg zijn en uw armbewegingen niet belemmeren. De ideale loopband is stabiel en schokt niet en de band zelf moet uiteraard lang genoeg zijn voor uw benen.

Zijn er verschillende trainingsmogelijkheden?

Trainen op een loopband kan na een tijdje erg saai worden. Om uw trainingsschema vol te houden, is het dus essentieel dat u over voldoende variatiemogelijkheden beschikt. Kies daarom best voor een model dat een aantal voorgeprogrammeerde trainingsplannen heeft met telkens een verschillende snelheid en hellingsgraad. Hellingsgraad en ritme zouden makkelijk aangepast moeten kunnen worden via het controlepaneel en een polsslagmonitor en flessenhoudertje zijn ook vrij noodzakelijk. Voor nog meer afwisseling, kunt u eveneens voor een model kiezen dat rechstreeks in de TV, CD-speler of computer kan ingeplugd worden, waar een nog groter aanbod trainingsschema’s voorhanden is.

 

Bepaal op voorhand de maximale afmetingen waarbinnen de loopband moet passen en zorg ervoor dat deze niet overschreden worden. Denk eraan dat loopbanden er altijd kleiner uitzien in een gigantische toonzaal dan in uw eigen huiskamer. Controleer ook of het toestel makkelijk verplaatsbaar is, handig weggeborgen kan worden en niet te veel geluidsoverlast veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *